Ga naar de inhoud

Renovatiepremies en Financiële Voordelen – Haal het Meeste uit Jouw Verbouwingsproject!

Ben je klaar om jouw huis te transformeren en jouw droomverbouwing werkelijkheid te maken? Geweldig! Renoveren kan een spannend avontuur zijn, maar het kan ook behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende financiële voordelen beschikbaar die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw renovatieplannen. Als jouw persoonlijke renovatiebegeleidster heb ik de inside scoop over alle beschikbare premies en stimuleringsmaatregelen die jouw verbouwingsproject nog betaalbaarder kunnen maken. Maar let op, er zijn veranderingen op komst in 2024 die van invloed zullen zijn op de premiebedragen. Dus, waar wacht je nog op? Laten we snel aan de slag gaan en profiteren van de beschikbare voordelen!

Premies om op te letten:

Premie voor glas én schrijnwerkerij: Bye bye oude ramen en deuren! Met deze premie kun je niet alleen jouw huis een stijlvolle make-over geven, maar ook besparen op energiekosten. Win-win!

Premie voor sanitair: Zeg maar dag tegen die oude badkamer! Met deze premie kun je jouw badkamer een fantastische facelift geven en tegelijkertijd de waarde van jouw huis verhogen. Wie houdt er niet van een beetje luxe?

Premie voor isolatie: Geen koude voeten meer in de winter! Deze premie is de sleutel tot een gezellig en energiezuinig huis. Isolatie is een slimme investering die je helpt om geld te besparen op jouw energierekening.

Financiële stimulansen voor jouw renovatieproject:

1. Renovatiekrediet met rentesubsidies: Vanaf 1 januari 2023 kun je rentesubsidies tot 3,5% ontvangen op jouw renovatiekrediet als je woning een slecht energieprestatiecertificaat (EPC) heeft. Dat betekent dat je jouw verbouwingsdromen kunt waarmaken zonder dat het jouw portemonnee te zwaar belast. Hoe cool is dat?

2. Mijn Verbouwlening: Geen zorgen over geld tijdens jouw renovatie! Met de Mijn Verbouwlening kun je tot €60.000 lenen tegen een rentetarief van 2,25%. Zo kun je jouw huis omtoveren tot een waar paradijs zonder financiële stress.

3. EPC-labelpremie & energiepremie via Fluvius: Fluvius zorgt ervoor dat je beloond wordt voor energiebesparende maatregelen. Verbeter jouw energieprestatiecertificaat en ontvang een mooie premie. Bovendien kun je ook nog eens premies krijgen voor specifieke investeringen in isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Goed voor het milieu én voor jouw portemonnee!

Tijd om in actie te komen:

Nu je op de hoogte bent van de beschikbare premies en financiële stimulansen, is het belangrijk om niet langer te wachten. In 2024 zullen de premiebedragen sterk worden verminderd, dus waarom zou je de kans op extra besparingen laten liggen? Neem een kijkje op de officiële websites van de betrokken instanties voor meer informatie en zet de eerste stappen naar jouw droomverbouwing!

Bronnen:

Vlaanderen.be/renovatiekrediet

Mijn Verbouwlening

Fluvius – Energiepremies

Laat deze financiële voordelen niet aan je voorbijgaan! Ga aan de slag met jouw renovatieplannen, maak gebruik van de beschikbare premies en financiële stimulansen, en maak van jouw huis een waar droomparadijs. Jouw verbouwingsavontuur kan nu echt beginnen!


Related post

Binnenhuisarchitect of interieurstylist?

Van Mozaïek tot Terrazzo – Ontdek de Karaktervolle Schoonheid voor jouw modern Interieur!

Wat kost een binnenhuisarchitect? Ontdek het hier!

Let’s connect!

Kunt u gebruik maken van het interieur- en kleuradvies van een professionele interieurstyliste?
Wenst u een gratis kennismakingsgesprek op een moment dat voor u past?

Neem dan snel contact op met L’eau interior design, interieurstylist in Wilrijk.

contacteer ons