Ga naar de inhoud

From Interior design to exterior design

Hey daar, tuinliefhebbers en interieurjunkies! Ik kan jullie niet vertellen hoe opgewonden ik ben om mijn recente avontuur in het maken van mijn eigen border met jullie te delen. Het was een ware uitdaging, maar met een beetje planning en veel enthousiasme, heb ik een tuinoase weten te creëren waar ik trots op ben. Dus pak een verfrissend drankje, leun achterover en laat me jullie meenemen op mijn bloemrijke reis!

Met de juiste aanpak en een beetje knowhow kun je een prachtige border creëren die jouw tuin naar een hoger niveau tilt. Dus, hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om jouw droomborder werkelijkheid te laten worden!

Stap 1

Planning is alles! Neem de tijd om je border zorgvuldig te plannen voordat je ook maar één plant in de grond zet. Overweeg factoren zoals blootstelling aan zonlicht, bodemgesteldheid en beschikbare ruimte. Maak een schets van jouw border en noteer de afmetingen en locaties van de zonnige en schaduwrijke gebieden. Dit zal je helpen om de juiste planten op de juiste plek te kiezen.

Stap 2

Kies jouw planten met zorg. Denk aan de hoogte, de bloeitijd, de kleuren en het blad van de planten. Mix en match verschillende soorten om visuele interesse te creëren. Ga voor een combinatie van grotere planten om structuur en hoogte toe te voegen, en kleinere planten voor een vleugje subtiliteit. Vergeet ook niet om groenblijvende planten op te nemen, zodat jouw border het hele jaar door aantrekkelijk blijft.

Stap 3

Maak gebruik van kleuren. Kies een kleurenschema dat past bij jouw stijl en de sfeer die je wilt creëren. Ga voor harmonieuze kleurencombinaties of creëer juist contrasten. Experimenteer met tinten blauw, wit, roze, geel of welke kleuren jouw hart ook sneller laten kloppen. Een kleurrijke border zal jouw tuin laten stralen, vooral tijdens die zonnige zomerdagen.

Stap 4

Plaatsing is belangrijk. Houd rekening met de behoeften van jouw planten wat betreft zonlicht en schaduw. Zorg ervoor dat de zonminnende planten op de zonnige plekken staan en de schaduwliefhebbers in de meer beschaduwde delen van de border. Door ze op de juiste plek te plaatsen, geef je elke plant de beste kans om te gedijen en te groeien.

Stap 5

Vergeet de verzorging niet. Een border maken is één ding, maar het onderhouden is een doorlopend proces. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft, onkruid wiedt en de planten snoeit indien nodig. Door jouw border goed te verzorgen, behoud je de schoonheid en gezondheid van de planten gedurende het hele seizoen.

Met deze tips in gedachten kun je met vertrouwen aan de slag gaan om jouw eigen border te maken. Laat jouw creativiteit de vrije loop, wees geduldig en geniet van het proces. Voor je het weet, zul je een adembenemende border hebben die jouw tuin transformeert in een oase van rust.

Mijn bloemenborder

Als centraal punt in mijn border heb ik gekozen voor de prachtige Digitalis, ook bekend als de Vingerhoedskruid. Met zijn slanke bloemstelen en kleurrijke klokachtige bloemen voegt deze plant een verticale dimensie toe die de aandacht trekt en de andere planten mooi met elkaar verbindt.

Langs de rand van mijn border heb ik Hosta’s geplant, samen met de charmante Hartlelie. De grote bladeren van de Hosta’s zorgen voor een weelderig groen tapijt, terwijl de Hartlelie’s sierlijke bloemen een vleugje elegantie toevoegen. Het is een match made in garden heaven!

Om wat hoogte en kleur toe te voegen, koos ik voor de Lupinus, ook wel bekend als de Lupine. Met zijn prachtige bloemtrossen in verschillende tinten blauw, paars en roze, voegt deze plant een speelse en levendige uitstraling toe aan mijn border. Het is als een feestje van kleuren!

Voor een vleugje wilde schoonheid en een beetje mysterie, heb ik de Adderwortel toegevoegd. Met zijn slanke, sierlijke bloemen en bladpatroon voegt deze plant een beetje drama toe aan de mix. Het is alsof de tuin een geheim onthult!

Om wat zonnige vibes toe te voegen, heb ik gekozen voor de Zonnehoed in twee verschillende kleuren. Met hun opvallende bloemblaadjes en het contrasterende hart trekken ze de aandacht en geven ze een levendige energie aan mijn border. Het is als een zonsondergang die zich ontvouwt in mijn tuin!

Irissen mogen natuurlijk niet ontbreken. Met hun elegante bloemen in verschillende kleuren voegen ze een vleugje gratie en verfijning toe aan mijn border. Het is alsof de tuin een schilderij is en de irissen de penseelstreken van kleur zijn.

Papavers zijn een absolute must-have! Ik heb gekozen voor twee kleuren om een speels contrast te creëren. Met hun delicate bloemblaadjes en felle kleuren zijn ze ware blikvangers. Ze brengen een vleugje vrolijkheid en blijdschap in mijn tuin.

En laten we de Anijsplant en Brunnera niet vergeten! De anijsplant voegt een heerlijk aroma toe aan de tuin en het blad van de Brunnera zorgt voor een prachtig blauwgroen contrast. Samen voegen ze textuur en interesse toe aan mijn border.

Met deze persoonlijke selectie van planten heb ik mijn droomborder werkelijkheid zien worden. Elke plant heeft zijn eigen karakter en draagt bij aan de algehele schoonheid en harmonie van de tuin. Dus ga aan de slag, laat je creativiteit de vrije loop en creëer een border die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en jouw tuin tot leven brengt!

Meer inspiratie nodig? Check dan even mijn Pinterestbord Borders in tuin .


Related post

Stressvrij verbouwen? Zo begin je eraan!

Betover Jouw Woning met Stijlvolle Raamdecoratie: Een Wereld van Mogelijkheden!

De wereld van maatkasten: Een Gids voor Afwerkingen

Let’s connect!

Kunt u gebruik maken van het interieur- en kleuradvies van een professionele interieurstyliste?
Wenst u een gratis kennismakingsgesprek op een moment dat voor u past?

Neem dan snel contact op met L’eau interior design, interieurstylist in Wilrijk.

contacteer ons